Programma 2015

We kijken met een goed gevoel terug op 2015. Een interessant en gevarieerd programma met onder andere een bedrijfsbezoek bij Coppens, een bijdrage aan het rapport “de kracht van Helmond”, een gezellige zomer bbq en twee inhoudelijke bijeenkomsten.

Afgelopen jaar is ons ledenaantal verder gegroeid en zijn we een verkenningstraject gestart met JM-landelijk. Groei in aantal leden is mooi maar JM-Helmond heeft meer ambities die we in 2016 samen zullen uitwerken.

Hieronder staan de bijeenkomsten die we in 2015 hebben gehouden.

26-02-2015 Bijeenkomst met burgemeester Blanksma, geannuleerd

21-04-2015 Algemene ledenvergadering en bedrijfsbezoek Coppens Diervoeding
Op het programma staat zowel de algemene ledenvergadering als een bedrijfsbezoek aan Coppens Diervoeding. Zij bestaat dit jaar 90 jaar. Een goede reden om dit prachtige bedrijf, waar één van onze leden werkzaam is, te bezoeken. Coppens Diervoering staat garant voor hoogwaardige en betrouwbare diervoeders, in combinatie met innovatief en kundig advies. Daarmee willen zij bijdragen aan gezonde en optimaal presterende dieren en een toekomstbestendige varkens-en pluimveehouderij. Een inspirerende bijeenkomst waarbij je geen hoogtevrees moet hebben!

IMG_20150421_162713

Van boven naar benenden in het verticaal georganiseerde verwerkingsproces bij Coppens

02-07-2015 Bezoek Groene Campus en FoodTechPark met aansluitend een walking diner
Ook dit jaar houden we onze traditie om jaarlijks een meer informele bijeenkomst te organiseren hoog. Dit keer gecombineerd met een rondleiding bij de Groene Campus en het FoodTechPark en een presentatie over foodinnovation door Ivo Ploegsma. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in deze internationale branche en is eigenaar van FoodWorkx B.V. Daarbij is de foodsector een van de speerpuntsectoren van onze regio, waarover veel te leren valt. Genodigden zijn welkom vanaf 16.00 uur.

20150702 Foto met Ivo in FTP

Uitleg over de labs in het Foodtech Park door Ivo Ploegsma

IMG_20150702_182431

Heerlijke BBQ bij de Cacaofabriek waar de horeca door een van onze leden wordt gerund

15-09-2015 Groepsinterview tbv. de Kracht van Helmond, economisch onderzoek van Rabobank Nederland en gemeente Helmond
Een aantal jaren geleden heeft het grootschalig economisch onderzoek de Kracht van Helmond plaatsgevonden in onze regio. Het ontstaan van onze vereniging is hieruit voortgevloeid. De Rabobank Helmond en de gemeente Helmond hebben de intentie om het onderzoek opnieuw uit te voeren in samenwerking met ondernemend Helmond. JMH is, als klankbordgroep voor de gemeente Helmond, benaderd om input te geven aan dit economische onderzoek.

19-11-2015 Bijeenkomst ism Inloophuis De Cirkel
Inloophuis De Cirkel heeft in samenwerking met JMH deze bijeenkomst met een maatschappelijk thema georganiseerd. Het Inloophuis De Cirkel is een vrijwilligersorganisatie en is op zoek naar een wijze van structurele funding, gezamenlijk hebben wij gebrainstormd over hoe dit kan worden vormgegeven. Ook hebben we het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ook onder de loep genomen en gekeken hoe wij zelf met MVO en verzoeken van sponsoring en funding omgaan in onze organisaties. Het was een heel leerzame bijeenkomst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.